La Lonja (The Silk Exchange)

The Lonja is an emblematic building of the city and one of the most famous civil gothic monuments in Europe. It was declared a National Historic and Artistic Monument in July1931 and was made a World Heritage Site by UNESCO in December 1996.

The Lonja is located in the centre of the city - in front of the Central Market and the Temple of Santos Juanes - and occupies a rectangular area of 1.990 square metres. At the end of the 13th century, as a result of the prosperity in València at the time, the old Lonja became insufficient and it was decided to build a new Exchange.

The first stone was laid in 1492, although the construction was started a year later. Pere Compte, a Valencian engineer and architect, was the principal figure involved in its construction. There are three clearly defined sections and a garden or “orange patio”. The Columnario or Sala de Contratación is divided into three longitudinal and five transversal naves with eight columns that support the domed ceiling. Its height of 17.40 meters gives the columns a special sense of size and proportion. The Taula de Canvis, set up in 1407, was located in this room by the municipal council and gained great prestige for its solvency and banking operations. The Taula or Table used for the transactions, as well as the first Bill of Exchange written in Spain are kept in the València Municipal archive. The Torreón is the second section of the building while on the ground floor there is a small chapel dedicated to the Immaculate Conception. The two upper floors were used as a prison for those who reneged on their debts.

Address: 

Lonja, 2 - 46001 - València

Dirección Maps: 
POINT (-0.3780104 39.4743984)
E-MAIL: 
lonja@valencia.es
TOURIST AREA: 
Imagen destacada: 
Add 
Tipo recurso turistico: 
Perfil Turista: 
 CENTURY: 
OPENING HOURS: 

PROVISIONAL SCHEDULE

Monday: Closed

Tuesday, Wednesday and Thursday: from 10 am to 2 pm.

Friday and Saturday: from 10 am to 2 pm and from 3 pm to 7 pm.

Sunday: from 10 am to 2 pm.

-----------------------------

Monday to Saturday, continuously from 10 am to 7 pm.

Sundays and bank holidays, 10 am to 2 pm.

unesco heritage: 
Accesible
style: 
Dto. Valencia Tourist : 
PDFs Folleto: 
PRICES: 
€2 or €1 for groups, students, pensioners, large families. Free entry on Sundays and public holidays.
Física: 

Car park:

There are nearby public parking spaces reserved on Plaza del Mercado 50 m from the museum, With horizontal and vertical signage.

Access:

The main entrance is not accessible, there is an alternative entrance with a platform lift. Door with 120 cm clear width. Opens inward. The staff of La Lonja must be called to use this entrance.

Reception:

Located on a Ground Floor accessible with a ramp, 11% incline, 198 cm long and 200 cm wide. Counter height, 110 cm.

Indoor mobility:

Building with two floors communicated by a staircase, with no alternative route with a lift. Clear corridor width, more than 120 cm.

Toilets:

An adapted cubicle in the men's toilet and another one in the women's. With no signage on door with standardised symbol. Slip-resistant floor surface. Toilet door opening inward, with 81 cm clear width. No spring hinge. There is a space in front of and behind the door of 150 cm or more. Cubicle door with a doorknob opening inward, with 80 cm clear width. No spring hinge. Easy to handle lock. The lock can be opened from the outside in the event of an emergency. Turning circle inside the cubicle is 150 cm in diameter. Washbasin 85 cm high, no pedestal, with a clear space underneath 55 cm high and 76 cm deep. It cannot be reached from the toilet. Pressure tap. Upright mirror; height of lower edge, 93 cm from the floor. Width to approach the toilet, 125 cm on the right side and 55 cm in front. Toilet seat height, 40 cm. Folding grab bars on both sides. Both are placed at a height of 58 cm. Distance between grab bars, 71 cm. No alarm system inside the cubicle.

Stairs:

There is an outside staircase that connects the two floors of the building. There is no alternative accessible route. It has a section of 24 even steps with 20 cm riser height and 36 cm tread depth. Single handrail on one side of staircase, at a height of 110 cm. Smooth, slippery floor.

Display:

Entrance door with 189 cm clear width. Route with an isolated step, served by a ramp with 5% incline, 90 cm long. Route with more than 120 cm clear width.

Auditiva: 

Reception:

Counter height, 110 cm. There are staff who can use sign language.

Indoor mobility:

No written information about the hotel services. There are no information panels in each room with pictograms or short texts. No emergency alarms with visual alerts.

Toilets:

With visual aide to indicate free or occupied. With a gap underneath the cubicle door.

Visual: 

Access:

Access through a glass door with visual signage in high-contrasting colours and three steps 10 cm high.

Reception:

Counter height, 110 cm, with direct lighting. Uniform lighting. There are loose doormats.

Indoor mobility:

Even paving, which may be slippery in some sections. There are glass doors that never close, as well as isolated steps. Patio route lined with hedges. Uniform lighting.

Toilets:

Men's and women's toilets with no signage. Toilet door contrasts with the wall. Uniform lighting with no timer. Slip-resistant floor surface. No unmarked barriers and projecting elements.

Stairs:

There is an outside staircase with 24 steps that connects the two floors of the building. No visual-tactile signage at the top and bottom of stairs. Steps with no nosing, no tactile-visual signage and with edge protection. With a handrail on one side that does not extend onto lift boarding and landing areas. Smooth, slippery floor surface. Uniform lighting.

Display:

Glass entrance door, permanently open. Smooth, slippery floor surface, with no bumps. Barrier free route. Uniform lighting.