Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris.
Si continues navegant, considerem que n'acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtindre més informació açí.

Cabecera
Planifica el teu viatge Què visitar a València
Buscador de ofertas
Què busques?
Llegada Seleccionar Fecha
Salida Seleccionar Fecha
Establecimientos
Mostrar hoteles cerca de
Estrellas
Home /  Què fer a València / Festes a València /

Setmana Santa de València

Setmana Santa de València

Setmana Santa Marinera
FESTES DECLARADES D'INTERÉS TURÍSTIC

Semana Santa Marinera Semana Santa Marinera Semana Santa Marinera

La Setmana Santa se celebra amb solemnitat als poblats marítims i presenta tres actes principals: la Processó de les Palmes, la del Sant Enterrament i la desfilada de la Resurrecció són els moments culminants d'estes festes.

Els orígens d'esta festivitat es remunten al segle XV, en què es creà una agrupació anomenada la Concòrdia dels Disciplinats o concòrdia dels que fan disciplina, de la qual fou prior Sant Vicent Ferrer.

A la Setmana Santa Marinera de València, a més de les confraries, hi participen les anomenades Corporacions Armades, que agrupen: Pretorians, Longins, Saions i Granaders.

Les imatges de cadascuna de les confraries s'unixen a d'altres de vivents: veïns abillats com Pilat, Herodes o els apòstols, i veïnes vestides com la Dolorosa, les Santes Dones... que desfilen entre vols de campanes i l'acompanyament de música tradicional.

El Dissabte de Glòria, a les dotze de la nit, quan les campanes anuncien la Resurrecció, una altra tradició es repetix: la Trenca de Perols. Els veïns d'estos barris llancen olles de fang des de les finestres i els balcons.

Les festes del Diumenge i el Dilluns de Resurrecció tenen un marcat caràcter popular i campestre.

Agenda d'actes de la Setmana Santa Marinera

Diumenge de rams. Processó de les Palmes.

La processó de les Palmes rememora l'entrada de Jesús a Jerusalem. Esta processó comença a les 9.45 h i dura dues hores i mitja. Té grans moments emotius, com la benedicció de les Palmes a la Plaça de Nostra Senyora dels Àngels.

Plaça de Nostra Senyora dels Àngels

Dijous Sant. Processó de les torxes

La nit de Dijous Sant, a partir de les 20 hores i passada la matinada, es realitza la visita dels Sants Monuments acompanyats de tabals i tambors. Després, els carrers s'omplen de ciris i d'espelmes en diferents processons de recolliment i silenci.

Avinguda del Mediterrani

Divendres Sant. Processó del Sant Soterrament.

El primer acte important es realitza a la vora de la platja de les Arenes a partir de les 8 hores, amb un homenatge a les víctimes del mar. A les 18.30 h comença la processó més important de la Setmana Santa Marinera, la del Sant Soterrament, que dura 5 hores i que recorre tots els carrers dels barris marítims.

Carrer de la Reina

Diumenge de Resurrecció.

A partir de les 13 hores comença la desfilada de la Resurrecció, una processó molt colorista, amb una incessant pluja de pètals de flors que són llançats des dels balcons de les cases.

Avinguda del Mediterrani
La meua compraCARRO DE COMPRA (0)