Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris.
Si continues navegant, considerem que n'acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtindre més informació açí.

Cabecera
Planifica el teu viatge Què visitar a València
Buscador de ofertas
Què busques?
Llegada Seleccionar Fecha
Salida Seleccionar Fecha
Establecimientos
Mostrar hoteles cerca de
Estrellas
Home /  Què fer a València / Festes a València /

Festivitat 9 d'Octubre Dia de la Comunitat Valenciana

Festivitat 9 d'Octubre Dia de la Comunitat Valenciana

FESTIVITAT NOU D´OCTUBRE 2017

Programa de Actes

Día 8 de Octubre

10.00 h - 21.00 h. València, amb la Senyera. Exposició de la Reial Senyera al Saló de Cristall de l’Ajuntament.

18.00, 18.30 i 19.00 h Interpretació del Cant a la Senyera (lletra de Carles Salvador i música Agustí Alamán), a càrrec de la Coral Giner de la Societat Coral el Micalet, al Saló de Cristall de l’Ajuntament.

19.00 h. A la plaça de l’Ajuntament, Festival de Balls, Música i Cançons Valencianes, amb les actuacions dels grups La Senyera, Alimara i Les Folies. Tot seguit, dansà popular, organitzat per la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, amb la col•laboració de l’Ajuntament de València.

24.00 h. Festival de Pirotècnia, organitzat per la Diputació Provincial de València, amb la col•laboració de l’Ajuntament de València.

Día 9 de Octubre

12.00 h. Processó cívica i ofrena floral davant de l’estàtua del rei Jaume I. Al terme de la processó cívica, mascletà terrestre.

17.00 h. XII Entrada de Moros i Cristians Ciutat de València, organitzada per la Federació Valenciana de Moros i Cristians, per l’itinerari següent: Glorieta, carrer de la Pau, carrer de Sant Vicent, plaça de l’Ajuntament i carrer Marqués de Sotelo.

Festividad del 9 d'Octubre Festividad del 9 d'Octubre Festividad del 9 d'Octubre

Cada 9 d’octubre, els valencians i valencianes celebren el dia de la seua comunitat. Històricament se celebra que en eixa data, l’any 1238, Jaume I va entrar oficialment en la ciutat de València per a alliberar-la del domini musulmà.

Des de 1365, cada 9 d’octubre, la Senyera valenciana presidix els actes. Es baixada des del balcó principal de l’Excel·lentíssim Ajuntament i es trasllada en processó cívica fins el Parterre, on davant l’estàtua del Rei En Jaume es realitza una ofrena floral. En acabar l’acte, i després de cantar l’Himne Valencià, és entregada a l’Arxiu Municipal.

Actualment, el 9 d’octubre és jornada festiva en tota la Comunitat Valenciana, tot i que té molt més arrelament en la ciutat de València. Paral·lelament al programa oficial, altres institucions i col·lectius efectuen altres actes, com per exemple balls i música regionals o l’entrada de Moros i Cristians.

El 9 d’octubre coincidix amb el dia de Sant Donís, el dia dels enamorats valencians. És típic d’esta festivitat que els homes regalen a les dones el que es coneix com “Mocadorà”, o també anomenada “Mocaorà”, que és el nom que li donen als dolços de massapà recollits dins d’un mocador, en forma de fardell, tancat amb un nus o un anell.

Cada any els pastissers valencians preparen milers i milers d’estes figuretes de massapà. Com a dada curiosa, cal dir que per a eixe dia són més de 70.000 els quilos de massapà empleats per elaborar unes 200.000 “mocadoràs”, que després es regalen a esposes, novies o mares.

La meua compraCARRO DE COMPRA (0)